Klasszikus pici garzon befektetésnek

Műemlék jellegű épület teljes átalakítása során a lépcsőház mellett adódott egy kicsi terület, amire megbízóim azt mondták: valamit kezdeni kéne vele …

Mivel a lakás befektetési céllal került kialakításra, ezért kettős szempont vezérelt: egyrészt a ház patináját szerettük volna érzékeltetni, másrészt a rizikósabb bútoroknál a könnyen cserélhetőség mellett döntöttünk. Így a sötétre pácolt tölgyfurnér bútorok mutatják az épület minőségét, a klasszikus stílusú IKEA bútorok felelősek a kényelemért és a tisztán tarthatóságért. Sötét- világos kontraszttal érzékeltettük a klasszikus stílust, megbolondítva a vörösréz felületek csillogásával. A fekete-bézs kontrasztját enyhítik a vörösréz, piros, a hálónál a halvány türkiz színfoltjai.

A konyhabútor dupla felsőszekrényében és a lakás bútorozható pontjain több tárolóhelyet alakítottunk ki a zsúfoltság érzete nélkül, amit világos kiegészítő színekkel, világos burkolatokkal, és tükröződő felületekkel értünk el.

A 27 m2 általában még nappalinak is kevés, nemhogy nappali-konyha-étkező, háló, fürdő funkciókat elhelyezni. Mégis, a rendelkezésünkre álló két ablak, és a funkciók fizikai elválasztásával sikerült mindezt létrehozni. Az áttört térelválasztó behelyezésével elértük, hogy igazi hálórész is kialakítható legyen és a beáramló fény is megmaradjon. A háló falán lévő ablakszerű faliposzter tovább tágítja a teret.

A kis fürdőben minden szükséges kényelmesen elfért, a természetes mészkő hatású burkolat és a vörösréz betétes lámpa továbbviszi a klasszikus stílust. Mondhatjuk, hogy egy apró gyöngyszeme lett ez a lakás a műemlék ház átalakításának!

Keresés