BEIGE BOOM – második otthon

Új építésű társasházban találtak lakást ügyfeleim, egy fiatal házaspár, akik második otthonnak kerestek lehetőséget az amúgy nehézkes családlátogatáshoz és kikapcsolódáshoz. Megbízóim távolléte miatt ez a székesfehérvári lakás online egyeztetésekkel, ritka találkozásokkal készült, de a tervezés-lebonyolítással szolgáltatás pont az ilyen esetekben nyújt segítséget, így a kivitelezés rendben lezajlott.

A félkész, 2 szoba + nappali- konyha-étkezős lakás az általánosan tuti befutó sárga színben pompázott, burkoláshoz készített bükk laminált padló csomagokkal, ezeken változtattunk. A lakás jó elosztású, fontos szempont volt a nagy terasz és a külön mellékhelyiségek. Elegáns hangulatot, és a lehetőségekhez képest nagyvonalú tereket szerettek volna ügyfeleim, ezt minőségi anyaghasználattal, világítással, sötét-világos kontraszt alkalmazásával értük el. A sötét színű furnéros beltéri ajtók szépen dekorálták a falakat és a dolgozószobába vezető tolóajtó látványos eleme a nappalinak. Ehhez illeszkedett a padló és a bútorok kiegészítő fa betétje.

A karos étkezőszékek klasszikus vonalvezetését remekül ellensúlyozza a modern szürkésbarna szövet és Ursula Abresch fotóművész képe. A letisztult Azzardo függesztékek eleganciája pedig komplexebbé tette a világítást. Bár a lakás csupán második otthonnak készült, a fehér-makassar magasfényű konyhabútor minden gépnek helyet ad, és az U alak lehetővé teszi a kényelmes bonyolultabb főzést is.

A pici hálószoba jelentette a kihívást, nem volt elég hely kétfelől megközelíteni az ágyat és a féloldalas megjelenést igyekeztünk ellensúlyozni. Ezt egy egyedi gyártású oldalsó lerakós polc, liliomos tapéta továbbá a teljes lakásban használt pazar arany-ezüst függöny és használatával értük el.

A lakásban minden bútor saját tervezésű, és a Vi-Zo Kft. minőségi munkáját dicséri. Különleges még a TV bútor valódi sötét diófából készült hátfala, a Guy La Roche aranysárga szőnyege. A nappali fölé a kétszintes álmennyezetbe spotvilágítás került, ami megmozgatta a helyiséget. Megbízóim támogatásával nagy mozgástérrel rendelkeztem, ami inspiráló volt, és ennek eredményeképpen az átlagos térből elegáns otthon született.

Keresés