Tetőtéri elvonulás Sukorón

Az elfoglalt ügyfelek szerettek volna a házukban egy helyet, ahol tudnak home office- ban dolgozni, online meetingeken részt venni anélkül, hogy zavarnák egymást, vagy éppen csak nyugodtan olvasgatni.

Adott volt egy sötét, használaton kívüli tetőtér, egy meglehetősen szabdalt alapterület, amit világos, többfunkciós helyiséggé változtattunk át. Dolgozórész, ritkán használt holmik tárolása, a folyamatosan bővülő könyvtárnak hely, alkalmi vendégek elszállásolása, WC - kézmosó, ez mind- mind kívánalom volt.

Ablakokat vágtunk, a falak beljebb hozatalával csökkentettük a tető meredekségét, ami tágasabb érzést nyújt. Jókora tárolókat süllyesztettünk vissza az így kialakult résbe a fotel mögött, és a bejárat mellett a bőröndöknek és sífelszerelésnek. Fehér-sárga - türkiz színeket használtunk a világos, friss megjelenésért, a kéményt pedig aranyba öltöztettük.

A tetőtér egyik sarkából WC-kézmosót alakítottunk ki a szeparáltság érdekében. A mosdó spanyol mintás padlólapja és fahatású falburkolata szintén játékos, de nyugodt hatást nyújt.

A tető formáját lekövető könyvespolc és a süllyesztett tárolók egyedi tervezésével maximálisan kihasználhattuk a teret. Fehér színével és tükör betétekkel növeltük a térérzetet, mozgalmasságát pedig a leendő könyvtár adja meg.

Kicsi, esszenciális szoba lett a végeredmény, ahol sikerült a sokféle igényt kielégíteni, és olyan pihentető és inspiráló enteriőrt kialakítani, ahol a tulajdonosok láthatóan örömmel időznek.

Keresés