Fiatal házaspár színes lakása

A 90 m2-es kertkapcsolatos, székesfehérvári lakás egy új építésű, igényes kialakítású lakóparkban található, melyben főleg fiatalok laknak. Ügyfeleim igénye egy barátságos színes lakás volt, a lehető legtöbb tárolóhellyel. Én viszont azt a követelményt állítottam magamnak, hogy a nagyobb bútorokat beleolvasszam a falakba, ezáltal a színesség és könnyedség uralhassa a tereket. Ezeket a szempontokat egyedi bútorozással értük el, terveim a Vi-Zo Kft. igényes kivitelezésében készültek el.

Ennél a megbízásnál szerencsésen már a legelejétől részt vehettem a kialakításban, így viszonylag kevés kompromisszummal megúsztuk az építkezést. Egyetlen hátránnyal kellett megbirkózni az amúgy jó elosztású lakásban, ez pedig a nappali-konyha-étkező viszonylag kis alapterülete. A kanapé térbeállításával kijelöltük a funkciókat, világos és élénk színekkel pedig optikailag tágítottuk a teret.

A fiatal házaspár mindkét tagja jó ízléssel, modern szemlélettel rendelkezik, így fogékonyak voltak a merészebb ötleteimre, mint a fürdő nagyméretű impozáns padlólapjára és a letisztult vonalvezetésű bútorokra. Néhány izgalmas darab átkerült a korábbi a férj markáns legénylakásból is, pl. az LZF fafurnér lámpák, Lago üveglábú festett dohányzóasztal, amik az új lágyabb, színesebb enteriőrben is nagyszerűen érvényesülnek, komplexebbé teszik a megjelenést.

Mikor az első bejárásokon kijelöltük a gyerekszobát, a baba még csak tervben volt, aztán pocakban, végül birtokba vette a rászabott kis szobácskáját, melynek berendezésében anyukája aktívan részt vett. A világos alapokat rószaszín és világosszürke árnyalatokkal gazdagítottuk, az ágy fölötti dekorációt falmatricákkal oldottuk meg, amik az évek során egyszerűen változtathatók.

Meleg padlóburkolat és fa betétek adják meg az otthonos légkör alapját, így a szürkék, kékek, rózsaszínek árnyalatai sem hatnak hidegnek, hanem kiegyensúlyozódnak a hideg-meleg kontraszt által. Több helyi fényforrás elhelyezésével és - okosotthon lévén - a Philips mobil alkalmazásával a lakás hangulata gyorsan változtatható.

Keresés