Otthonfelújítási támogatás 2021

Ahogy olvastam a Magyar Államkincstár közleményében, a belső tereket illetően belefoghatunk komplett fürdő és konyha felújításba, világítás-átalakításba, lakás festésbe, lecserélhetjük padlóburkolatainkat és beépített bútorainkat. Gyakorlatilag felforgathatjuk az egész házat/lakást. 

Láthatjuk az idevonatkozó jogszabályokban, a 3+3 milliós Otthonfelújítási támogatást csakis kivitelezői munkadíjakra lehet elszámolni,  tervezési díjra sajnálatosan nem. Viszont 3-6 millió forintnyi összeget nem könnyű összerakni, és tapasztalatom szerint egy felújításnál csak úgy röpködnek a százezrek és a félmilliók. Bár sokkal elfogadottabb a lakberendezés igénye, mint 20 éve, de még mindig nem általános. Ezért sokan megterveztetik a szóban forgó területet, de még többen nem. 

Nem lenne jó, ha az új konyhabútor vagy fürdőszoba szép és praktikus is lenne, nemcsak új?
Nem lenne jó, ha biztosak lehetnének benne, hogy a felújításban eltervezett irány jó?
Ha kapnának segítséget abban, hogyan hangolják össze a színeket és anyagokat?
Ha valaki kijavítaná a hibákat, mielőtt megrendelik az oda nem illő termékeket?

Na ugye. Bizonyos mértékig mindenki megengedheti magának a lakberendezési szolgáltatást. Ha valakinek szorosabb a büdzséje, akkor egy pár órás, általában fix díjas lakberendezési tanácsadás keretében is sok tanácsot, ötletet kaphat a felújításhoz. Legfőképpen iránymutatást, elveket, ami mentén már maga is boldogul. Volt ilyen ügyfelem, akit pár tanácsadás, (pl. szín-összehangolás) mindig átlendített a problémás területeken, és nagyon ügyesen megoldotta a felújítást. Aki nagyobb büdzsé birtokában nagyobb vágja a fejszéjét, az kérhet mellé konyhabútor tervezést, vagy egyéb helyiség résztervezését. Ebben az esetben biztos lehet abban, hogy a végeredmény egységes, jól működő lesz.

Ezek a tervezési díjak eltörpülnek a kiadni kívánt összeg mellett, viszont sok tévedéstől megkímélnek, nem is beszélve az értékteremtésről. Mert lehet ugyanazt praktikusabban, szebben, stílusosabban.

Tájékozódásképpen olvasd át a tudnivalókat a szolgáltatásokról és az árakról az oldalamon!

 

Keresés